Dordrecht, 20 december 2019 – De achtste editie van de SantaRun heeft dit jaar meer dan 800 deelnemers getrokken die verkleed als kerstman of -vrouw voor het goede doel liepen. Dat maakt de SantaRun Dordrecht, georganiseerd door Rotary Club Dordrecht, tot een van de drukbezochtste van Nederland.

€ 17.000 voor het goede doel
Dankzij de deelnemers en meer dan 60 sponsoren is er met de editie 2019 een schitterende opbrengst van € 17.000 ingezameld voor het goede doel.
Een cheque van € 6.000 ging naar de Sportclub Redo. Kees van Prooijen nam namens de Sportclub de cheque in ontvangst. Kees van Prooijen, bestuurslid van de Sportclub Redo: “Met dit geld kunnen we onze ambitie om zo veel mogelijk mensen met een verstandelijk beperking aan het sporten te krijgen invulling geven. We zijn er heel blij mee!”
Een cheque van € 6.000 ging naar het Talentenfonds Stichting Leergeld Drechtsteden. Edwin van Vught, voorzitter van Stichting Leergeld: “Wat een prachtig bedrag. We kunnen hiermee veel kinderen met bijzondere talenten een extra steuntje in de rug geven.”
Daarnaast ging een bedrag van € 5.000 naar de Stichting Rotary Helpt. Deze stichting ondersteunt lokale en internationale goede doelen.

Winactie onder scholen en sportclubs
Ook de winactie was dit jaar een daverend succes. Twee derde van de inschrijvingen werd gekoppeld aan een school of sportclub in Dordrecht. De winactie onder sportclubs werd dit jaar wederom gewonnen door Sportvereniging Oranje Wit met welgeteld 82 deelnemers aan de start. Zij maakten er een feestje van door met fakkels in een grote groep onder de startboog te vertrekken.
Onder de scholen wist ook dit jaar Dalton Overkampweg de eerste plek te behalen, en werd er met maar liefst 110 leerlingen op deze ludieke wijze de kerstvakantie ingeluid. Oranje Wit ontving een cheque van € 414 en Dalton Overkampweg een cheque van € 470.

Winnaars SantaRun
De start en finish van de SantaRun was voor de vijfde achtereenvolgende keer op het Scheffersplein, dat tegen half zeven helemaal rood kleurde met Santa’s van alle leeftijden. Na het bekendmaken van de bedragen voor de goede doelen en de winnaars van de winactie werd er door SportCity begeleid door DJ Dion Syus een spetterende warming up verzorgd. Het startschot werd om stipt 19:00 uur gegeven door Susan Kraaijeveld samen met een lid van Sportclub Redo. Niet veel later konden we de winnaar en winnares al over de finish zien komen.
Timo samen met Flint Benen en Emma Stroe wisten de prijs in de wacht te slepen voor respectievelijk de snelste man(nen) en vrouw. Zij gingen ieder naar huis met een beker en twee bioscoopbonnen. Ook was er een prijs voor de Santa met de leukste outfit. Anne Schoester kreeg hiervoor een beker en twee bioscoopbonnen.

Sponsors SantaRun Dordrecht
De SantaRun Dordrecht werd dit jaar mogelijk gemaakt door meer dan 60 zakelijke sponsors en sympathisanten uit Dordrecht en omgeving, waaronder hoofdsponsor AA Lease en gouden sponsors Dolderman, Comelit, Krohne, Dekkers boek & kantoor en Abstract Management & Advies,. Daarnaast zijn er nog vele zilver- en bronssponsors, sympathisanten en donateurs die het evenement en de donatie aan de goede doelen hebben mogelijk gemaakt.