Goede Doelen 2019

Dit jaar staat de SantaRun in het teken van het Talentenfonds van de Stichting Leergeld Drechtsteden en van Sportclub REDO:

Talentenfonds Stichting Leergeld Drechtsteden ondersteunt kinderen met bijzondere talenten op het terrein van onderwijs, cultuur of sport. Hun ouders, die door omstandigheden zeer weinig inkomen hebben, kunnen hen daar niet (financieel) in ondersteunen.

Een extra steuntje in de rug voor kinderen met bijzondere talenten
Kinderen zijn de toekomst en sommigen hebben een talent dat er uitspringt. De één blinkt uit in een sport, de ander speelt een instrument of presteert bijzonder op een van de vakken op school. Gewoon kanjers op hun terrein. Dat verdient een stimuleringskans. Kinderen met een bijzonder talent doen er vaak veel voor om beter te worden. In de praktijk zie je dat deze kinderen dagelijks willen oefenen/trainen. Samen kunnen we helpen hiervoor mogelijkheden te scheppen.

Sportclub Redo, opgericht in april 1980, is een stichting die mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid biedt te sporten op recreatief niveau. Iedereen met een verstandelijke beperking is welkom bij Redo, van jong tot oud.

Sportclub Redo bestaat uit een grote groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers, die tezamen ervoor zorgen dat ruim 110 mensen met een verstandelijke beperking recreatief een sport of activiteit kunnen beoefenen. Iedereen met een verstandelijke beperking is welkom bij Sportclub Redo, van jong tot oud.

Sportclub Redo heeft professionaliteit, betrouwbaarheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Alle sporten en activiteiten worden in een goed geoutilleerde faciliteit verzorgd, onder leiding van ervaren en professionele vrijwilligers. Verder verzorgt Sportclub Redo, indien gewenst, voor vervoer van de deelnemers van en naar de sporten.

Daarnaast gaat er ook een bedrag naar de Stichting Rotary Helpt om gedurende het jaar in acute lokale gevallen van nood bij te kunnen springen.

Goede doel 2018:

Op 21 december 2018 werd voor het zevende achtereenvolgende jaar in Dordrecht de SantaRun georganiseerd.
Met meer dan 1.000 deelnemers en vele sponsors is er ruim € 15.000 opgehaald!
Daarmee hebben we het Vriendenfonds Albert Schweitzer Ziekenhuis en de Stichting “Zo mooi Wonen” een mooie bijdrage kunnen leveren.